BARTIN / MERKEZ - KOCAREİS İMAM HATİP ORTAOKULU

Eyl

Okulumuzda 18 Eylül 2019 tarihinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programımızı gerçekleştirdik. Programımız Okul Müdürü Kadir Üstün tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma ile başladı. Ardından Türkçe Öğretmenimiz Hilmi Küçük'ün hazırladığı sinevizyon gösterisi ile devam etti. Öğrencilerimiz günün anlam ve önemini belirten çeşitli metinler ve şiirler okudu.Tören şehitlerimiz için yapılan dua ile son buldu.

Eyl

Muharrem ayının onuncu gününe denk gelen "Aşure Günü" bu yıl 9 Eylül'de idrak edildi. Muharrem ayı, hicri takvime göre yılın ilk ayı olarak kabul görüyor ve Müslümanlar için oldukça faziletli bir ay.

Aşure Günü dolayısıyla  Kocareis İmam Hatip Ortaokulu ailesi olarak günün anlam ve önemi ile ilgili kısa bir törenin ardından okul bahçemizde öğretmenlerimiz ve 260 öğrencimize aşure dağıttık.

Eyl

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 09.09.2019 tarihi itibariyle başladı. Okulumuz Kocareis Köyü'nde 260 öğrencisiyle yeni döneme merhaba dedi.Tüm öğetmen ve öğrencilerimize yeni Eğitim -Öğretim yılımız hayırlı olsun.

Bu yıl ilk kez uygulanacak yeni sistem nedeniyle 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak . Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.

Ağu

Deprem güçlendirmesi tamamlanan binamızda Eğitim Öğretime devam edeceğiz.İrtibat telefonu Okul müdürü Kadir ÜSTÜN 05069762438 Müdür yardımcısı Õmer Sarıer 0541 787 15 74.

May

31.05.2019 tarihinde saat 14:00'da okulumuzda Tübitak Bilim Söyleşileri kapsamında çocuk hakları ile ilgili konferans verilmiştir.

May

Bartın Müftülüğünün düzenlemiş olduğu"Ramazan ve İnfak" konulu resim yarışmasında 8-B sınıfı öğrencilerimizden Murat ERFİDAN birinci aynı yarışmada 8-A sınıfı öğrencimiz Medine OKOL üçüncü olmuşlardır. "Ramazan ve İnfak" konulu kompozisyon yarışmasında ise öğrencimiz Hannenur BULUT ikinci olmuştur. Jandarma Komutanlığının düzenlemiş olduğu şiir yarışmasında ise 7-A sınıfı öğrencimiz Ezgi SARI birinci olmuştur. Bartın Müftülüğünün ve Jandarma Komutanlığının yapmış olduğu şiir ,kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Öğrenci ve öğretmenlerimizin emeklerine sağlık .

May

Ramazan ayı dolayısıyla panolarımızı ve tüm koridorlarımızı öğretmen ve öğrencilerimizle süsledik. Öğrencilerimizin bu mübarek ayı daha iyi anlamaları için ramazan ayında çeşitli etkinlikler yaptık, öğrencilerimize bu bilinci yerleştirmeye çalıştık.

May

Öğrencilerimizle Gençlik Spor Müdürlüğünün düzenlediği satranç turnuvalarına katıldık.

May

Öğrencilerimizin yıl boyunca Görsel Sanatlar , Teknoloji Tasarım dersinde yapmış oldukları ürünler ile diğer derslerde yapmış olduğu örnek proje çalışmaları ile okulumuzda yıl sonu sergisi düzenledik. Düzenlediğimiz okul sergimize velilerimizi de davet ettik.

May

Çeşitli okullardan gelen misafirlerimiz 8. sınıf öğrencilerimize kendi okulları hakkında bilgiler verdiler, okullarının tanıtımlarını yaptılar, broşürler dağıttılar. Böylelikle öğrencilerimiz gitmek istedikleri liseler hakkında daha fazla bilgi edinmiş oldular.

May

"Eğitim ,bilim, tarih, medeniyet ve kültürel mirasımız hususunda farkındalıkların  gelişmesi için tarihi ve kültürel mekanlara gezi düzenlenmesi" kts çalışması kapsamında öğretmenlerimizle yakın çevremizde bulunan Gölcük'e gezi düzenledik.

May

Rehber öğretmenimiz Derya ÇAKIR tarafından öğrencilerimize 13.05.2019 Pazartesi günü zararlı alışkanlılardan korunma yöntemleri hakkında bilgiler verildi. Öğrencilerimiz Rehber Öğretmenimizi dikkatle dinledikten sonra sormak istedikleri soruları sordular,rehber öğretmenimizce merak edilen bu konulara açıklık getirildi.

May

Öğrencilerimizle Bartın Kültür Merkezindeydik. Türk Böbrek Vakfı tarafından gerçekleştirilen "Sağlıklı Besinlere Yeşil Işık Yak " konferansına katıldık.

May

Öğrencilerimize bilim adamlarının icat ve keşifleriyle ilgili  araştırma ödevleri verdik. Araştırma sonucunda en beğenilen araştırma ödevlerini okul panomuzda sergiledik. Öğrencilerimiz çalışmalarını derslerde arkadaşları ile paylaştılar.

May

8.Sınıf öğrencilerimize sınav öncesi moral, motivasyon olması ve sınav streslerini atmaları açısından voleybol maçı yapmalarının uygun olacağı 8.sınıflarımızın sınıf öğretmenleri ve rehber öğretmenimizce kararlaştırılmıştır.  Ayrıca 5.,6. ve 7. sınıf öğrencilerimizle de satranç turnuvaları, voleybol ve basketbol karşılaşmaları düzenlendi.