Ekm

29 Ekim 2023 Pazar Günü okulumuz çok amaçlı salonunda Cumhuriyetimizin 100. yılına girmesi dolayısıyla Cumhuriyet Bayramını büyük bir coşkuyla kutladık. Şehitlerimize saygı duruşu ile başlayan ve ardından İstiklal Marşı ile devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yanı sıra şiirler okundu. Okul korosu şarkı ve türkülerimizin seslendirerek çeşitli marşlarımızı okudular. Törene katılan velilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yılı  sebebiyle 26.10.2003 Cuma günü öğrencilerimizle şehitlik ziyaretimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz şehitler affına Kur'an-ı Kerim okudular. Şehitlik ziyaretini gerçekleştiren öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Öğrencilerimizle bielikte Bartın Kültür merkezi konferans salonunda düzenlenen Tarihçi Yazar Sayın Mustafa Turan tarafından verilen Vatanseverlik, Gazilik ve Şehitlik Konulu konferansa katıldık.

6-A Sınıfı İngilizce Dersi Etkinliği

Ekm

Kod Haftası (CodeWeek), erken yaşlardan itibaren çocukların kodlama becerisini desteklemek için Avrupa çapında yapılan bir etkinliktir. Kodlama haftası etkinlikleri, 2018 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığımızın üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) kuruluşu tarafından Avrupa Komisyonu adına yürütülmektedir. 50’den fazla ülkede aktif olarak devam eden Kod Haftasının amacı; kodlama ve programlamaya dair farkındalığın artırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılmasıdır.

Kocareis İmam Hatip Ortaokulu olarak bizlerde 2018 yılından itibaren her yıl kodlama haftasına katılarak öğrencilerimizde kodlama bilincin oluşması için elimizden geleni yapmaktayız. #kocareiskodluyor #100.yıldakodluyoruz

Ekm

Afete Hazırlık Kulübü olarak 12.10 2023 Perşembe Günü saat 14:30 itibariyle okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz siren sesi ile çök kapan tutun yaptı. Ardından siren bitince derse giren öğretmenleri gözetiminde sıra olarak hızlı bir şekilde bina tahliye planına uygun olarak binayı boşalttılar. Tatbikatımız 2dk 29 saniye sürmüş olup binadaki tüm öğrenci ve personel başarılı bir şekilde tahliye edilmiştir. Görevli öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla öğrencilerimizde farkındalık yaratmak amacıyla okul bahçemizdeki hayvanlara yemek ve su kabı hazırlama etkinlikleri yaptık. Ayrıca okulumuzda "4 Ekim Hayvanları Koruma Günü" için okul panosu farkındalık yaratmak için okul personelinin, öğretmen ve öğrencilerin  selfie çekebilecekleri şekilde hazırlanmıştır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz.

Ekm

Sınıf Rehber Öğretmenlerince bütün sınıflarımıza "Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu"  aracılığıyla öğrencilere diyabet hakkında bilinçlendirme çalışmaları yaptılar. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz öğrencileri ile 26 Eylül Salı Günü okulumuzun Çok Amaçlı Salonu'nda Mevlid-i Nebi haftasını kutladık.  Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programımızda öğrencilerimiz dualar okudu, çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Emeği geçen öğretmenlerimize ve görev alan öğrencilerimize Hz. Peygamber'in (sav) doğum günü sebebiyle kutladuğımız Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri içinteşekkür ederiz.

Eyl

26 Eylül 2023 Salı Günü Mevlid Kandili, tüm müslümanların Mevlid Kandili Mübarek Olsun! Yılın son kandili olan Mevlid Kandili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in doğumunun sene-i devriyesidir, rebiülevvel ayının 12. günü idrak edilmektedir.

Eyl

“Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden mahrum bir ulus henüz bir ulus adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” Mustafa Kemal ATATÜRK

Tüm öğretmen ve öğrencilerimizin İlköğretim haftasını kutluyoruz.

Haz

İngilizce Hazırlık Sınıfımızın yıl sonu değerlendirme sınavı 02.06.2023 Cuma Günü itibariyle yapılmıştır.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün UNICEF sponsorluğunda gerçekleştirdiği LGS Çalıştayı 24-27 Nisan 2023 tarihleri arasında Ankara Başkent Öğretmenevi'nde yapıldı. 81  ilden 100 katılımcının bulunduğu çalıştaya ilimizden temsilen okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Selman ESE katılmıştır. Yapılan istişareler, sunumlar ve değerlendirmeler ışığında yeni yol haritaları çizildi. Ülkemize, ilimize ve okulumuza hayırlı olmasını diliyoruz. Fen Bilimleri Öğretmenimiz Selman Ese'ye emeklerinden ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz.

May

Kütüphanemiz teneffüslerde ve boş derslerde öğrencilerimizin yararlanması için kullanıma açılmıştır. Kütüphanemizde 1081 adet kitabımız mevcuttur. Ayrıca öğrencilerimizin çalışabilmesi için kütüphanemizde test kitapları da bulunmaktadır.